Cele cinci elemente: Pamant, Foc, Aer, Apa

 

  • Pamant

In simbolismul magic exista cinci tipuri de energii ce stau la baza intregii  creatii, a tot ceea ce exista.  Este vorba despre elementele primare: pamant, foc, aer, apa si suflet.

Fiecare dintre elemente, există atat in plan fizic cat si in plan subtil; sunt vizibile si invizibile, au numeroase sensuri, insusiri si sunt forme de energie cu diefrite calitati si proprietati.

Numeroase scoli initiatice folosesc energia celor cinci elemente in timpul ritualurilor pentru a face apel la forta acestora. Primul element care a fost folosit in mod instinctiv de om, a fost Pamantul.

Si noi, vom incepe incursiunea in cele cinci energii de la elementul Pamant, ce reprezintă forma cea mai densa a materei. In fiecare anotimp vom aprofunda tehnicile si modul de lucru specifice energiei care se manifesta in mod dominat, in perioada respectiva.

Cursul de fata iti ofera posibilitatea de a invata cum sa utilizezi energia pamantului pentru a putea materializa, impamanta, recicla energii, pentru atragerea ferilitatii, stabilitatii, prosperitatii, pentru a conferi putere, intelepciune, crestere, cunoastere si protectie.

Pamantul este elementul care te sustine si hraneste, care recicleaza energiile negative produse de gandurile si emotiile tale, iti confera stabilitate, incredere si siguranta. Ca orice element, are simbolurile sale ce reprezinta chei catre diverse nuante energetice.

Odata cu aprofundarea cunostintelor despre modul in care universul creeaza, si prin stapanirea diverselor tehnici de lucru, ai ocazia sa construiesti in mod constient propria ta realitate.

Daca vrei sa intelegi si sa simti maniera in care energia pamantului se manifesta in viata ta, sau sa patrunzi in practicile utilizate de initiati pentru a crea anumite fenomene, te invit la curs.

 

  • Foc

Exista cinci tipuri de energii care stau la baza intregii creatii.  Este vorba despre elementele primare: pamant, foc, aer, apa si suflet.

Numeroase scoli initiatice folosesc energia celor cinci elemente in timpul ritualurilor pentru a accesa forta acestora. Acum a sosit timpul sa patrunzi in tainele elementului foc, pentru a invata care sunt formele lui, modul de actiune, proprietatile si maniera in care poti sa utilizezi aceasta energie.
 
Focul-fara-dataFocul reprezinta insasi viata, spiritul inlantuit in materie, singurul capabil de a o transforma, nu numai de a o distruge. Focul are capacitatea de a conferi putere, intelepciune, crestere, prosperitate, stabilitate, cunoastere si protectie.
 
Dintre cele cinci elementefocul conţine cea mai mare concentratie de yang. El reprezinta pasiunea si actiunea, activitatea si miscarea rapida. Focul arde toate energiile negative de care nu mai ai nevoie, lasand in urma lui multa curatenie si puritate.
 
Energia focului este salbatica si necesita o atentie deosebinata atunci cand lucrezi cu ea. In cadrul seminarului inveti cum sa utilizezi focul pentru:
  • cresterea capacitatii de autocontrol; 
  •  vitalizarea intregului corp;
  •  indepartarea informatiilor negative;
  •  cicatrizarea ranilore emotionale;
  •  activarea resurselor necesare derularii proiectelor personale;
  •  protectie.
Te invit sa participi la acest curs unic, pentru a intelege modul in care energia focului se manifesta in viata ta. Prin stapanirea diverselor tehnici de lucru si aprofundarea cunostintelor despre elementul foc, iti oferi sansa de a invata cum sa utilizezi aceasta energie pentru binele tau si al celorlalti.

 

  • Aer

In simbolismul elementelor exista cinci tipuri de elemente ce stau la baza intregii  creatii: pamant, foc, aer, apa si suflet. Fiecare element in parte are anumite proprietati care te pot ajuta, sustine, echilibra, vindeca si proteja in calatoria ta.

Acum a sosit timpul sa patrunzi in vibratia aerului, cel mai vital element, care poate sa armonizeze si sa sustina insasi viata.

Aerul, prin natura sa, are capacitatea de a veni tot timpul cu energie pozitiva, de a inlatura limitele pe cale le ai intr-o maniera blandaaducand in tine prospetime, inspiratie si libertate.

Ca orice element, aerul are anumite simboluri ce iti pot fi de folos pentru a activa diverse portaluri care te pot ajuta pentru a hrani si energiza potentialul tau interior.Aerul - Cele cinci elemente

Elementul aer se afla in rezonanta cu anumite entitati subtile care pot fi evocate si intalnite in natura. In cadrul cursului iti voi povesti despre acestea si despre modul in care poti intra in rezonanta cu ele.

Energia aerului este cea mai putin violenta si intruziva. Acest lucru face sa fie cel mai la indemana element pentru a te eliberarea de frici, stres si de toata paleta de emotii negative. Totodata, aerul te ajuta sa-ti echilibrezi campurile, sa te incarci cu energie pozitiva, sa cresti si sa ajungi sa-ti cunosti adevarata ta valoare.

Atelierul de fata este o oportunitate pentru tine, deoarece te ajuta sa treci la o noua etapa a vietii tale. Informatiile pe care le primesti, metodele/tehnicile pe care le inveti, ajustarile informationale si energetice la care iei parte, te ajuta sa obtii beneficiile pe care le doresti, indiferent de cat de mult sau putin esti familiarizat/a cu astfel de practici.

Cursul ti se adreseaza daca doresti sa intri in contact cu energii ce te ajuta sa folosesti intr-un mod creativ propriile tale resurse interioare.

 

  • Apa

In simbolismul elementelor exista cinci tipuri de energii ce stau la baza intregii  creatii: pamant, foc, aer, apa si suflet. Fiecare element in parte are anumite proprietati care te pot ajuta, sustine, echilibra, vindeca si proteja in calatoria ta.

Acum a sosit timpul sa patrunzi in vibratia apei, elementul cu cu cele mai contradictorii proprietati, acesta fiind sigurul care poate sa-si schimbe structura sub influenta mediului. Apa se gaseste in orice si oriunde, contribuind la geneza tuturor lucrurilor.

Curentele mistice acodra apei o importanta deosebita. Crestinismul, hinduismul, islamismul, iudaismul, considera apa ca fiind un element purificator, avand rolul de a „curata” locul si omul. Majoritatea religiilor lumii folosesc apa pentru a realiza botezul, sau pentru imbaierea de dupa moarte.

Perntru ca apa poate fi informata cel mai usor si rapid este de inteles de ce acest element este folosit intr-o multitudine de practici magice si ritualuri de purificare, fertilitate, vindecare, de creare a anumitor stari emotionale placute sau neplacute, in dezvoltarea sau blocarea anumitor abilitati, in meditatie.

Deoarece corpul tau contine foarte multa apa, intreaga ta fiinta rezoneaza deja cu acest element si ii suporta influenta. Pornind de la calitatile ei, energia apei se dovedeste foarte utila atunci cand doresti sa ai armonie in mediul in care traiesti, prosperitate, echilibru emotional, vindecare si relatii frumoase.Elemetul Apa psiholog

Apa este un element flexibil ce te ajuta sa hranesti si energizezi potentialul tau interior, sa purifici spatiile si obiectele, sa inlaturi blocaje, indepartezi limite, sa informezi mediul din jurul tau. In egala masura, energia apei poate fi folosita si pentru a distruge, pentru a bloca evolutia etc.

Ca orice element, apa are anumite simboluri ce iti pot fi de folos pentru a activa diverse portaluri care te pot ajuta sa creezi, accelerezi anumite procese de evolutie, sa vindeci, sa te echiliberzi emotional.

Atelierul de fata este o oportunitate pentru tine, deoarece te ajuta sa treci la o noua etapa a vietii tale. Informatiile pe care le primesti, metodele/tehnicile pe care le inveti, ajustarile informationale si energetice la care iei parte, te ajuta sa obtii beneficiile pe care le doresti, indiferent de cat de mult sau putin esti familiarizat cu astfel de practici.

Cursul ti se adreseaza daca doresti sa inveti cum sa utilizezi energia apei pentru a gasi bucuria, libertatea de a te manifesta cu usurinta in viata, de a aceesa resursele oferite de mediu pentru a-ti indeplini obiectivele.

Psiholog Paul Apostică