Meditatii ghidate

 

  • Meditatie pentru controlul gandurilor negative 

Gandurile negative au un impact nociv asupra vietii noastre datorita faptului ca ne blocheaza capacitatea de a actiona, de a atinge obiectivele pe care ni le dorim si chiar mult mai mult, contribuie la aparitia stresului, anxietatii si chiar depresiei.

Atunci cand iti spui: “Nu cred ca voi reusi”, “Altii sunt mai buni decat mine”, “M-am saturat sa tot incerc”, “Nu am noroc”, “Nimeni nu ma place”, “Ceea ce fac nu are valoare”, “Imi este greu” sau traiesti in mod constant senzatia de neputinta, frica, neincredere in tine insuti, te afli in tiparele gandirii negative.

Odata prins in acest pattern de gandire iti va fi destul de greu sa iesi de acolo. La inceput vei face eforturi pentru a depasii situatia cu care te confrunti dar, pentru ca nu stii cum anume sa actionezi, starea de neputinta se adanceste si mai mult.Meditatie pentru Controlul ganduriolor negative Psiholog Paul Apostica

Practic exista nenumarate moduri de a schimba un tipar de gandire negativ.  Prin constientizare, antrenament mental, autodisciplina, perseverenta, meditatie si expunere sistematica poti sa inlaturi negativitatea.

Consider ca cea mai eficienta metoda, care si-a confirmat in decursul timpului propietatile uimitoare, este meditatia deoarece aceasta poate fi practicata relativ usor, aproape de orice persoana intresata sa-si imbunatateasca starea psihica generala.

Meditatia reprezinta in sine o experienta pozitiva, placuta pentru cei care o incearca, iar practicarea ei are urmatoarele efecte benefice:

  • controlarea gandurilor si calmarea agitatiei mintii,
  • reducerea stresului,
  • cresterea increderii in sine,
  • formarea unei imagini pozitive despre propria persoana,
  • diminuarea experientelor afective negative,
  • te ajuta sa traiesti in prezent, stopand povestile negative despre tine insuti sau ceilalti.

In cadrul atelierului ai ocazia sa experimentezi si sa inveti cum sa folosesti meditatia pentru a te elibera de gandurile negative care iti saboteaza viata. Pe langa acest lucru, vom dicuta despre cauzele care determina aparitia gandurilor negative, despre cum acestea jung sa preia controlul si ce poti face pentru a ghida in mod eficient mintea spre alternativele cele mai sanatoase pentru tine.

Psiholog Paul Apostică