Select Page

Terapii alternative

 

Terapiile alternative sunt metode de păstrare a sănătăţii şi de vindecare ce pornesc de la o perspectivă „holistică“ asupra lumii şi vieţii, intenţia declarată fiind aceea de a aborda simultan trupul şi sufletul.

Reiki-ul ca metodă de vindecare nu se referă numai la vindecarea unor boli, ci şi la schimbarea stării interioare, fiind o cale de evoluţie a minţii umane pe calea transformării spirituale.


Sunt iniţiat până la gradul de Maestru în: Reiki Usui şi Tibetan, Karuna Reiki®, Kundalini Reiki, Shamballa MDH, Atlantis Reiki, Usui Shiki Ryoho Reiki, Vas Te Reiki. Acest lucru îmi oferă posibilitatea să fac atât tratamente Reiki cât şi iniţieri în aceste sisteme.


reiki

Usui Shiki Ryoho Reiki este cea mai importantă ramură a Reiki-ului tradiţional (Metoda de vindecare Usui). În cadrul acestei metode se realizează o serie de acordaje în urma cărora persoana iniţiată poate să înceapă să folosească energia şi simbolurile Reiki în autotratament, tratarea altor persoane, pană la a deveni maestru Reiki. Aceasteă metodă este împărţită pe cinci niveluri, două de practicant, două de profesor şi unul de maestru.


Reiki Usui şi Tibetan combină elemetele specifice Reiki-ului tradiţional aducand în plus simboluri tibetane. Acest sistem este impartit in patru niveluri, trei de practicant şi unul de maestru.


Karuna Reiki® se bazează pe Reiki-ul tradiţional, dar nu este de fapt Reiki. Energia Karuna Reiki® este diferită de cea din Reiki Usui, fiind considerată mult mai puternică. Este o metodă dezvoltată ca o extensie a Reiki-ului tradiţional, iniţial destinată perfecţionării maestrilor Reiki, ulterior dezvoltandu-se ca o tehnică distinctă.

Karuna Reiki® deschide calea de a lucra mai îndeaproape cu toate fiinţele de lumină. Simbolurile folosite în Karuna au vibratii foarte înalte, permiţand intrarea în legătură cu energia vindecătoare a unor fiinţe iluminate, ghizi, precum şi conectarea directă la Eul Superior. Este o tehnică împărţită pe patru niveluri, două de practicant şi două de maestru.


kundalini Reiki

Kundalini Reiki este un sistem simplu de vindecare care constă într-o serie de acordaje ce au menirea de a deschide şi întări canalele energetice ale corpului, făcand posibil ca fluxul energiei Reiki să circule prin organismul nostru. Prin deschiderea chakrelor şi a canalelor energetice majore se realizează trezirea energiei Kundalini, permiţandu-ne astfel să intrăm într-o legătură mai puternică cu energiile Pămantului şi cele ale Universului. Sistemul Kundalini Reiki constă în nouă acordaje individuale. Primele trei acordaje reprezintă baza sistemului Kundalini Reiki, iar urmatoarele şase acordaje sunt de întărire şi de creştere a energiei Kundalini.

 

Shamballa MDH Privit prin prisma scolilor mistice si esoterice cu mult anterioare scolii Reiki fondate de maestrul Mikao Usui, sistemul Shamballa MDH aduce in lumea Reiki o serie decunostinte esoterice, preluate din Cabala şi Alchimie, si ofera nu numai tehnici de vindecare si de evolutie spirituala, ci si o ontologie a universului in care traim. Shamballa este cunoscuta in traditia esoterica a popoarelor din nordul Indiei si Tibet ca fiind taramul celor iluminati. Acolo isi au salasul o serie de Maestri Spirituali care ajuta omenirea in dezvoltarea si evolutia ei spirituala, acestia fiind cunoscuti, de regula, sub denumirea de Maestri Ascendenti.

Vindecarea Multidimensionala Shamballa este un sistem integral de evolutie, atat pentru ca beneficiaza de o extindere a energiilor Reiki, cat si prin faptul ca suma energiilor lucreaza pe mai multe niveluri. Actiunea energiilor Shamballa se manifesta nu numai la nivel mental, emotional şi spiritual, ci si la cele mai profunde paliere ale memoriei celulare ale ADN-ului si ale celor mai inalte vibratii ale corpului energetic. 

 

În contiuare vă prezint cateva informaţii generale despre energia Reiki.


Initiere ReikiReiki este o tehnică de reducere a stresului, de relaxare şi, totodată, de vindecare naturală bazată pe canalizarea unei energii vindecătoare.


Reiki este un sistem de “terapie prin lumina” eficient, simplu si accesibil indiferent de credinta, rasa, aparteneta sociala.

Cuvântul japonez “Reiki” înseamnă “energia vieţii (ki) de provenienţă spirituală (rei)”. Reiki este în primul rând un sistem de evoluţie spirituală.


Energia vieţii joacă un rol important în orice facem, fiind energia primară a emoţiilor noastre, gândurilor şi vieţii spirituale. Dacă energia vieţii este scăzută sau dacă există o restricţie în curgerea sa, eşti mai vulnerabil la îmbolnăviri.


Printr-un tratament Reiki se restabileşte circulaţia normală a energiei în organism, completând necesarul de energie curată.


Reiki este o metodă naturală de vindecare a trupului, sufletului şi minţii, întrucât energia universală acţionează benefic asupra tuturor nivelelor energetice ale omului: fizic, emoţional, mental, spiritual.


În urma unui tratament Reiki vei avea o sănătate mai bună şi o capacitate de vindecare crescută, o minte mai clară, un control asupra stresului şi o viziune mai amplă asupra vieţii şi a tuturor aspectelor ei.


Nu este un panaceu universal, dar poate ajuta pe oricine îşi doreşte cu adevărat vindecarea şi este dispus să şi acţioneze pentru obţinerea ei.


Este important de reţinut faptul că fiecare organism, fiind unic, va răspunde la această terapie în mod personalizat.


Cum vindecă Reiki


Energia Ki curge atât prin corpul nostru cât şi împrejurul nostru. Curgerea liberă şi echilibrată a Ki-ului ne dă o stare de sănătate, susţinând funcţiile vitale ale organismului. Întreruperea fluxului Ki este cauza principală a bolilor.spiritualitate

Ki răspunde la gânduri şi sentimente. Gândurile pozitive, optimiste pe care le ai măreşte curgerea Ki-ului şi acesta face ca să te simţi bine. Când să ai gânduri şi sentimente negative despre tine însuţi se creează o întrerupere permanentă a energiei Ki. Astfel are loc o diminuare a funcţiilor vitale ale organismului ducând la îmbolnăvire.


Când primeşti tratament Reiki, energia vindecătoare este direcţionata de partea Rei către blocajul avut. Energia Reiki lucrează apoi cu gândurile şi emoţiile negative care blochează curgerea naturala a Ki-ului. Ridicând nivelul vibratoriu în şi în jurul corpului fizic, unde gândurile şi sentimentele negative sunt ataşate, are loc îndepărtarea blocajelor avute.


Energia are propria sa inteligenta si stie unde are corpul nevoie ca aceasta sa fie direcţionată. Niciodată aceasta energie nu face rău.


Vindecarea este mai rapidă si eficientă la persoanele care-şi asumă răspunderea propriei lor sănătăţi şi care participă în mod activ la procesul de vindecare.


Reiki curăţă şi vindecă căile energetice, permiţând ca energia vieţii să curgă într-o manieră sănătoasă pentru ca să-ţi regăseşti echilibrul interior şi forma optimă de sănătate.


Ce poate fi tratat


Reiki este atât blând cât şi puternic. Ajută la vindecarea afecţiunilor fizice şi psihice. Este întotdeauna benefic şi lucrează pentru creşterea eficienţei tuturor celorlalte tipuri de terapii. Un tratament are multe beneficii în plan fizic şi spiritual, incluzând stări pozitive de conştiinţă şi experienţe spirituale.


Reiki lucrează în armonie cu toate celelalte tipuri de tratamente contribuind la grăbirea procesului de vindecare.


Beneficiile vindecării Reiki:

· Relaxează corpul şi reduce stresul, tensiunea, anxietatea, disconfortul, depresiayoga

· Stări de relaxare profundă

· Creşte pacea interioară, claritatea mentala, stabilitatea emoţională

· Creste nivelul de cunoaştere personală

· Creste vitalitatea şi nivelul energetic

· Ajută la îmbunătăţirea creativităţii

· Eliberează sentimentele reprimate

· Completează tratamentul medicamentos

· Întăreşte sistemul imunitar


Tratamentele reiki sunt unice si profund relaxante. Fiecare are propria sa experienţa pe parcursul tratamentului. Unele persoane simt caldura, furnicături, sau chiar nimic, pentru ca energia lucrează chiar daca noi nu suntem conştienţi de ea.


Vindecarea Reiki aduce imbunatatiri încete, graduale. Poate dura luni pana când sunt atinse beneficiile maxime.


Depinde de fiecare sa alunge vechile obiceiuri si modele predefinite de viata si sa  accepte vindecarea si schimbarea. Este foarte importanta gandirea pozitiva.


Cateodata, oamenii au asteptari mult prea mari de la tratamentul reiki. Acesta nu aduce intotdeauna o vindecare definitiva instantanee, in orice conditii.


Reiki actioneaza pentru a reface echilibrul energetic, indepartand energia stagnanta ce poate conduce la aparitia bolilor. Acest lucru poate dura, in mod special daca boala este deja veche. Este cel mai bine ca atunci cand facem tratamentul sa nu avem alte asteptari decat aceea de a fi deschisi sa acceptam tratamentul.


Este important sa intelegem ca vindecarea nu este acelasi lucru cu vindecarea definitiva.


Boala este un mesaj al corpului nostru ca ceva nu este in regula in viata noastra. Mergem in directia potrivita? Avem nevoie sa invatam ceva? Sa iertam pe cineva? Sa ne bucuram mai mult de viata? Sa ne eliberam de trecut? Sa ducem o viata mai sanatoasa? Sa ne iubim mai mult pe noi insine?


Daca dorim vindecarea permanenta, trebuie sa ne asumam responsabilitatea pentru vindecarea cauzei. Reiki ne poate ajuta pe aceasta cale, permitandu-ne sa percepem schimbarea intr-o maniera calma, relaxanta. Iti permite sa te eliberezi de gandurile si atitudinile negative. Te aduce la un nivel mai mare de cunoastere de sine si de iubire de sine si fata de altii. Iti poate transforma viata in multe feluri.


Cum folosesc Reiki


Poţi continua tratamentul medical sau psihologic in timp ce primeşti Reiki, cu rezultate benefice. Reiki va îmbunătăţi rezultatele oricărui tratament, acţionând în sensul ameliorării stării de sănătate. Scurtează timpul de vindecare, reduce sau elimină durerile, reduce stresul şi ajută la crearea optimismului.


Tratamentul Reiki îl pot folosi fieMaestru Reiki separat fie, împreună cu psihoterapia şi consilierea psihologică pentru îmbunătăţirea vindecării traumelor emoţionale şi a altor probleme.


Beneficiile sale psihologice pot include găsirea unei stări de echilibru, armonie, siguranţă, sentiment de relaxare, stare de bine, potenţial nelimitat, libertate, creativitate, memorie mai buna, mai mare încredere in sine si alte stări pozitive.


Reiki are capacitatea de a activa puterile tale naturale de vindecare şi a instaura un echilibru între bunăstarea psihică şi cea spirituală.

Paul Apostică

Reiki Master Teacher

RESERVE A TABLE ONLINE