Select Page

Energetica Viului

 

La fel cum avem o structură fizică, avem şi o structură energetică, alcătuită în principal din aură (emanaţiile energetice care înconjoară toate fiinţele vii) şi din chakre (puncte energetice deosebite ale aurei).

Chakrele

În sanscrită, „chakra” înseamnă „roată” iar aceasta poate fi vizualizată sub forma unui vortex care face legătura între corpul nostru subtil şi corpul fizic.

Prin  intermediul chakrelor, omul primeste din univers o cantitate de energie, care ii este necesara pentru a-si intretine activitatile corpului fizic. Fiecare chakra alimenteaza cu energie organele cu care se afla in legatura directa. Asadar, pentru o buna functionare a organismului, e bine sa ne purificam chakrele.chakrele corpului

Chakrele principale sunt şapte la număr şi sunt aliniate de-a lungul coloanei vertebrale, de-a lungul canalului energetic numit Sushumna.

Dezvoltarea chakrelor arată faza dezvoltării psihice a unei persoane. Chakrele nu reprezintă doar părţi particulare ale corpului fizic, ci şi părţi particulare ale conştiinţei.

Fiecare chakră are funcţii precise pentru corpul fizic şi cel energetic. Astfel, starea de boală este efectul unui dezechilibru energetic la un anumit centru.

Perturbarile fizice si psihice afecteaza funcţionarea normala a organismului unei persoane si poate deregla echilibrul natural al chakrelor.

Gandurile si atitudinile noastre pot bloca energia care curge prin chakre. Emotiile neexprimate, reprimate, pot conduce la supraincarcarea chakrelor si la blocarea sau inchiderea lor. Cand chakrele nu fuctioneaza corespunzator, energia nu poate fi transformata si eliberata catre corpul fizic. Daca energia nu curge liber prin centrii energetici, pot aparea probleme fizice in anumite zone, conducand la disconfort sau boala.

Cand o chakra este perturbata, ea are nevoie sa fie vindecata prin examinarea si indepartarea barierelor. Deoarece chakrele functioneaza impreuna ca un sistem, un blocaj la nivelul unei chakre poate afecta si activitatea altei chakre.

Cand tensiunea se intinde pe o perioada mai mare de timp sau atinge un grad de intensitate deosebit, poate apare un simptom la nivel fizic. Simptomul serveste pentru a comunica ceea ce se intampla în constiinta unei persoane. 

Curatarea chakrelor ajuta la transformarea emotiilor negative (si daunatoare) precum furia, mahnirea sau vinovatia, in energii pozitive. Chakrele sanatoase pot imbunatati “starea de bine” la nivel fizic si emotional prin curgerea continua, improspatarea si vitalizarea energiei.

Imaginati-va chakrele ca pe un “sistem de filtrare” care purifica energiile din planul dens, fizic transformandu-le in energii pozitive ale planului spiritual, conectandu-ne cu insasi Sursa vietii. Lucrul cu chakrele poate deschide calea spre vindecare, dezvoltare psihica (intelectuala) si crestere spirituala.

Fiecare chakra ne transmite un mesaj. Pentru a-l putea decoda, trebuie sa stim care sant caracteristicile fiecareia in parte.


I. Chakra rădăcină – Muladharaechilibrari energetice

Localizare: se află la baza coloanei vertebrale la bărbaţi şi între ovare la femei.

Funcţii: uneori, este numită „chakra supravieţuirii” deoarece este legată de mecanismele organelor umane care menţin corpul fizic în viaţă. Chakra rădăcină este asociată parţilor conştiinţei noastre care privesc siguranţa, supravieţuirea sau încrederea.

Culoare: roşu

Cristale: agat, jasp, granat, coral roşu, rubin.

Element: chakra rădăcină este asociată elementului pământ, si reflectă legătura pe care o ai cu mama Pământ.

Guvernează: sistemul osos, picioarele şi sistemul eliminatoriu. Chakra se ocupă de acele mecanisme care conduc la obţinerea celor ce ţin în viaţă corpul fizic: bani, hrană, adăpost.

Probleme de ordin mental, emoţional: senzaţii de teamă, perturbarea: instinctului de conservare, dorinţei de ocrotire şi hrană, stării de siguranţă lăuntrică, încrederii în sine la nivel fizic, dorinţei de acumulări materiale şi confort.

Dizarmonia la acest nivel conduce la: avariţie, supărare, stare de rigiditate şi contracţie, posesivitate, egoism acerb, lene, inerţie, incapacitatea de a păstra o slujbă sau a menţine un anumit nivel de trai, lipsa forţei de asumare a angajamentelor, dezordine in gandire, teama, depresie.

Probleme de sănătate: varice, dureri cronice de şale, sciatica, tumori sau cancer de rect, obezitate, hemoroizi, constipaţie, obezitate, stare de somnolenta nejustificata.

Prin purificarea chakrei muladhara, se poate ajunge la o stare de stabilitate fizica si psihica, la cresterea increderii in propria persoana si in viitor, datorita faptului ca persoana isi dezvolta abilitatea de a se adapta oricarei situatii.


II. Chakra subombilicală – Svadhisthana

echilibrari energeticeLocalizare: se află la jumatatea distantei dintre pubis si ombilic.

Funcţii: aceasta chakra se refera in mod direct la dreptul de a simtii, de a exprima si intelege emotiile, nevoile si dorintele. Chakra este in legatura cu sentimentele si sexulalitatea, atunci cand functioneaza armonios, sentimentele curg in mod liber, fara a dovedi emotivitate extrema.

Culoare: portocaliu

Cristale: karneol

Element: Această chakră ne pune în legătură cu energia apei.

Guvernează: Sistemul urogenital, sistemul limfatic şi cel circulator, tot ce este lichid în corp, glandele renale şi suprarenale.

Probleme de ordin mental, emoţional: Dezechilibrul acestei chakre poate conduce la: dificultăţi legate de bani, de sex şi lipsa de control în raport cu alţi oameni, probleme legate de vinovăţie, de putere, tulburări emoţionale, teama de a nu fi abandonat, de a nu fi iubit, de a nu fi agresat de semeni, iritabilitate, stări de pesimism, lipsa de entuziasm, gol sufletesc, negativism, singurătate, lipsa bucuriei, comportament ostil fata de sexul opus. Se instalează astfel o stare de perpetuă nelinişte, stres, neancredere în sine care duc la o vlăguire rapidă, la blazare şi îmbătrânire înainte de vreme.

Probleme de sănătate: disfuncţie sexuală, tulburări ale funcţiei de reproducere, fibroame, alergii, afecţiuni dermatologice, hemoroizi, probleme cu prostată şi cu vezica urinară, dureri în regiunea pelviană şi în cea a şalelor, plăcere exagerată obţinută prin mâncare sau sex, impotenţă, frigiditatea, probleme cu rinichi.

Persoanele cu o dinamizarea armonioasa la acest nivel sunt: spontane seducătoare şi plac tuturor celor de sex opus, prosperă cu uşurinţa în tot ceea ce vor să facă şi dorinţele li se împlinesc surprinzător de repede, câştigă aproape fără efort celebritatea, sunt foarte senzuale, sunt abile în menţinerea armoniei in cadrul cuplului.

 

III. Chakra plexului solar – Manipuraechilibrari eneregetice

Localizare: în zona plexului solar sau stern. Este punctul de distribuire a energiei în corp.

Funcţii: Chakra Plexului Solar este asociata părţilor conştiinţei noastre care au de-a face cu percepţiile puterii, controlului şi ale libertăţii. De ea depind voinţa, forţa personală, autoritatea, autocontrolul şi respectul de sine.

Culoare: galben

Cristale: ochi de tigru, chihlimbar, topaz nobil (auriu) şi citrin.

Element: este asociată elementului subtil foc. Energia focului determină starea de expansiune a conştiinţei, voinţa, dinamismul atât  lăuntric cât şi manifestat.

Guvernează: sistemul digestiv, pancreas, ficat, bila, stomac.

Probleme de ordin mental, emoţional: teamă, intimidare, lipsă de încredere în sine sau în alte persoane, teama de asumare a responsabilităţilor sau de luare a deciziilor, accent exagerat pus pe putere, respect de sine scăzut, slabă capacitate de autocontrol.

Probleme de sănătate: tulburări digestive, indigestie, ulcer gastric sau duodenal, hipoglicemie, anorexie, bulimie, pancreatită, diabet (asociat mâniei reprimate), probleme intestinale, artrita, disfuncţie hepatică.

Caracteristicile unei persoane cu manipura intens şi armonios dinamizată: sănătate perfectă, dinamism, spontaneitate, perseverenta, puterea de a lucra foarte mult fără a obosi, stăpânire de sine, încredere în forţele proprii, capacitate de a se impune, capacitate admirabilă de a conduce, putere charismatică ieşită din comun.

Prin purificarea chakrei manipura, se poate crea starea de calm si de liniste interioara, care va conduce treptat la un autocontrol din ce in ce mai mare.

Atunci cand veti putea sa va constientizati forta gandurilor, veti intelege cat de mult rau v-ati facut gandind negativ despre propria persoana sau despre altcineva.


camp energetic


Primii trei centrii (Muladhara, Swadhisthana, Manipura), mai ales din punct de vedere psihic, sânt strâns legaţi de necesităţile şi impulsurile esenţiale, instinctuale, pentru menţinerea în cât mai bune condiţii a fiinţei. Ele se referă la autoconservare, perpetuarea speciei, manifestarea într-o lume constant competitivă. La nivel social se exprimă rezultanta acestor tendinţe: materialism, sexualitate, tendinţe dominatoare.

 

IV. Chakra inimii – Anahata

echilibrari energeticeLocalizare: în dreptul inimii – centrul pieptului.

Funcţii: este chakra iubirii, a afinităţii, a compasiunii şi a grijii faţă de ceilalţi. Este chakra comuniunii, care acţionează în cazul iubirii adevărate faţă de sine (este ceva total diferit de narcisism), a iubirii faţă de familie, faţă de un grup de oameni sau faţă de toţi şi de toate.

Face legătura între cei trei centri inferiori-fizici şi emoţionali şi cei trei centri superiori-mentali şi spirituali.

Culoare: verde, uneori roz.

Cristale: smarald, jad verde, cuarţ trandafiriu.

Element: este în legătură cu energia aerului. Când cineva are probleme cu aerul, prin respiraţie (astm, tuberculoză, de exemplu), se spune că relaţia acestuia cu aerul reflectă relaţia cu dragostea.

Guvernează: sistemul respirator, circulator şi imunitar, reglează funcţia timusului.

Probleme de ordin mental, emoţional: mâhnire, dificultăţi legate de iertare, mânie persistentă, ostilitate şi exces de spirit critic, egoism, resentimente, teamă, amărăciune, scăderea dragostei de viaţă, incapacitate de a dărui iubire propriei persoane şi altora, relaţii nesatisfăcătoare cu ceilalţi oameni, incapacitate de a primi iubire.

Probleme de sănătate: boli cardiovasculare (congestie, infarct miocardic), tulburări de respiraţie, astm, alergie, cancer pulmonar, pneumonie, cancer mamar, dureri de mijloc, de umeri sau în regiunea de sus a spatelui, hipertensiune în general orice boală legată de inima şi plămâni.

Caracteristicile persoanei având anahata predominant activată:  radiază în jur o stare de armonie afectivă, autocontrol, temperament echilibrat, entuziasm, este plină de bun simţ, atentă să nu facă pe nimeni să sufere, impune respect şi stimă, trezind afecţiunea celor din jur, stăpâneşte arta conversaţiei.

Prin purificarea chakrei anahata, se poate obtine un echilibru al energiilor yin si yang. Atunci cand partea pozitiva si partea negativa sunt in armonie, se produce o transformare in intreaga fiinta, care conduce la dezvoltarea sentimentului de iubire neconditionata fata de tot ce va inconjoara. In aceasta situatie veti intelege diferenta dintre dragoste si iubire.

 

V. Chakra gâtului – Vishuddha

echilibrari energeticeLocalizare: zona gâtului, la baza laringelui.

Funcţii: este chakra comunicării, a inspiraţiei, a manifestării personale şi cea care ne ajută să ne realizăm visurile. Chakra gâtului este asociată ascultării intuiţiei, centrul prin care recepţionaţi „glasul interior” care vă ajută să vă raportaţi la nivelul arhetipurilor, la creativitatea superioară.

Culoare: albastru strălucitor

Cristale: calcedonie, acvamarin, turcoaz

Element: guvernează energia subtilă a eterului (akasha), elementul fizic cel mai subtil.

Guvernează: tiroida şi paratiroida

Probleme de ordin mental, emoţional: timiditate, incapacitatea de a exprima adevăratele sentimente, gânduri şi convingeri, incapacitatea de a apăra propria poziţie, probleme în urmarea îndeplinirii propriilor nevoi, depresie. Această chakră este cea mai afectată de stres.

Dacă trebuie să spunem ceva şi nu o facem această chakră se strânge şi se declanşează o boală a gâtului.

Probleme de sănătate: părţile corpului asociate acestei chakre includ gâtul, umerii, braţele şi mâinile, dar şi glanda tiroidă. Proasta funcţionare poate duce la disfuncţii ale tiroidei, ganglioni inflamaţi în zona gâtului, probleme ale gurii, dureri cronice şi iritaţii în gât.

Caracteristicile unei persoane cu Vishuddha activată: gingăşie, afecţiune, creativitate, intuiţie, inteligenţă analitică, rafinament, foarte bună capacitate de comunicare, empatie, atracţia către studiul ştiinţific şi spiritual, devine propriul ei stăpân.

Prin purificarea chakrei vishudha putem indeparta pentru totdeauna starile de nemultumire interioara fata de propria persoana sau fata de alte subiecte. De asemenea, putem sa ne apropiem mai mult de scopul vietii, evitand in felul acesta sa ne indepartam de adevarata noastra menire.

 

VI. Al treilea ochi – Ajna

al treilea ochiLocalizare: mijlocul frunţii, între sprâncene, este numită şi „al treilea ochi”.

Funcţii: Este centrul clarviziunii, al intuiţiei, al înţelepciunii, al viziunii personale. Este chakra vizualizării, a imaginaţiei şi a perspicacităţii.

Multe tradiţii mistice consideră deschiderea celui de-al treilea ochi ca un eveniment deosebit, deoarece reprezintă conştientizarea şi iluminarea spirituală.

Culoare: indigo

Cristale: lapislazuli, safir indigo, sodalit

Element: eteric elementul determinat este o vibraţie cunoscută ca Sunetul Interior.

Guvernează: pituitara

Probleme de ordin mental, emoţional: teama de autoevaluare, blocarea capacităţilor şi cunoştinţelor intuitive, utilizare greşită de capacităţi intelectuale, anxietate, dificultăţi de învăţare,

campul auricîncordare, lipsa capacităţii de concentrare, refuz de a învăţa din experienţele de viaţă, confuzie mentală, lipsa înţelegerii spirituale.

Probleme de sănătate: dureri de cap, afecţiuni oculare, tumori cerebrale, cheaguri de sânge, tulburări neurologice, probleme cu sinusurile.

Energizarea suficient de puternica la acest nivel conferă: capacitate de focalizare mentală mare, îmbunătăţirea memoriei, stăpânire de sine, înţelegere profundă a lucrurilor şi a relaţiilor dintre ele, repararea greşelilor, căderilor şi slăbiciunilor manifestate la nivelul celor cinci centrii de forţă inferiori.

Prin purificarea chakrei ajna se poate dobandi un echilibru intre fizic si psihic ceea ce in timp duce la la deschiderea celui de-al treilea ochi.

 

VII. Chakra creştetului – Sahasrara

echilibrari energeticeLocalizare: puţin deasupra creştetul capului.

Funcţii: chakra „înţelegerii” sau cea a intuiţiei pure, cea cu care vedem scopul mai înalt al vieţii noastre. Chakra coroană este asociată cu părţile corpului care au legătură cu unitatea şi separarea, în acelaşi fel în care chakra rădăcină ne arată legătura cu Mama Pământ, aceasta chakră ne arata legătura cu Tatăl nostru care este în Ceruri.

Culoare: violet sau alb

Cristale: ametist şi cuarţ

Element: eteric

Guvernează: controlează hipofiza, glanda pineala, creierul şi întreg sistemul nervos.

Probleme de ordin mental, emoţional: incapacitatea de a avea încredere în viaţă, probleme cu altruismul, incapacitate de a vedea viaţa dintr-o perspectiva mai largă, absenţa credinţei, lipsa inspiraţiei, pierderea liberului arbitru, incapacitate de a lua decizii, derută, imposibilitate de adaptare.

Probleme de sănătate: cancer osos, afecţiuni ale scheletului, boli ale sistemului muscular şi nervos, tulburări genetice, boli fatale, probleme cerebrale, disfuncţii ale glandei pineale (epifizei).

Caracteristicile unei fiinţe cu acest centru bine dinamizat: e plină de energie, capabilă de eforturi intelectuale şi spirituale uriaşe pe intervale mari de timp, credinţa, înţelegerea valorii, etică, curaj şi spirit umanitar.

Când a şaptea chakră este deschisă şi dezvoltată corespunzător, cel mai mare dar al omului este intuiţia care ajunge până la clarviziune.

Chakrele secundare

Există două grupe de chakre secundare, situate la mâini şi la picioare.


Chakrele picioarelor

Localizare: bolta plantară (scobitura de la talpa piciorului).

Funcţii: ajută la menţinerea legăturii omului cu pământul, realizând echilibrul vital între energia pământeană şi energia cosmică primite prin a şaptea chakră. Eliberează din corp energia uzată sau blocată.

Probleme de ordin mental, emoţional: lipsa „legăturii cu pământul”, incapacitate de reprezentare a realităţii, lipsa contactului cu realitatea.

Probleme de sănătate: închiderea chakrelor din tălpi provoacă adesea răcirea picioarelor şi, limitând cantitatea de energie terestră pătrunsă în organism, poate face omul să se simtă nesigur, debusolat.


Chakrele mâinilor

Localizare: în palmă – la mijlocul distanţei dintre degetul mare şi arătător.

Funcţii: Este sediul energiei creatoare – intervine atunci când întreprindem ceva: mulţi vindecători îşi folosesc mâinile pentru primirea şi transmiterea energiei şi informaţiilor necesare vindecării.

Probleme de ordin mental, emoţional: blocaje de inspiraţie (blocajul scriitorului), opacitate în raport cu informaţiile despre lume, incapacitate de a înfăţişa realitatea, scăderea capacităţii creatoare sau a puterii de vindecare,

Probleme de sănătate: artrita.


Acordaje şi iniţieri

Steaua Pământului este o tehnică prin care se activează chakra care se situează sub tălpile picioarelor. O buna facţionare a acestei chakre ne conectează cu Inima Pământului şi cu initiere energeticacâmpul electromagnetic terestru. Prin acest acordaj se realizează o foarte buna curăţare a canalelor energetice precum si sporirea fluxului energetic. După activarea chakrei Steaua Pământului aceasta va lucra împreună cu celelalte chakre ale sistemului energetic. Acordajul are loc o singură dată în cadrul unei meditaţii specifice.


Kundalini Reiki este un sistem simplu de vindecare care constă într-o serie de acordaje ce au menirea de a deschide şi întări canalele energetice ale corpului, făcând posibil ca fluxul energiei Reiki să circule prin organismul nostru. Prin deschiderea chakrelor şi a canalelor energetice majore se realizează trezirea energiei Kundalini, permiţându-ne astfel să intrăm într-o legătură mai puternică cu energiile pământului şi cele ale universului. Sistemul Kundalini Reiki constă în nouă acordaje individuale. Primele trei acordaje reprezintă baza sistemului Kundalini Reiki, iar următoarele şase acordaje sunt de întărire şi de creştere a energiei Kundalini.

 

Deschiderea şi închiderea chakrelor

Persoanele interesate de armonie si echilibru pot efectua o serie de exercitii pentru echilibrarea si revitalizarea chakrelor. Metodele practice de lucru cu chakrele le prezint in workshopul “Descopera energia chakrelor“. Cu un minim de efort, puteti obtine efecte benefice inca din primele zile de practica. In urma incarcarii cu prana a tuturor centrilor energetici, veti avea o vitalitate crescuta, sanatate fizica si psihica.

Deschiderea şi închiderea chakrelor este în întregime o problemă de voinţă. De obicei, realizăm comanda chakrelor folosind o imagine mentală puternică astfel încât să putem regla fluxul de energie psihică. În timp, ne putem dezvolta abilitatea de a dirija energia care pătrunde în organismul nostru, să deschidem şi să închidem anumite chakre.

Probleme la nivelul chakrelor pot să apară pentru că acea chakră funcţionează greşit fie din cauză ca e prea deschisă sau prea închisă. Destul de rar putem vorbi de o chakră închisă total pentru că acest lucru înseamnă apariţia unor probleme aşa de mari încât poate să cauzeze decesul persoanei.

Este bine ca centrii noştri energetici să funcţioneze cum trebuie pentru a avea în felul acesta o foarte bună stare de sănătate la toate nivelurile fiinţei noastre: fizic, emoţional, mintal şi spiritual.


Cum să ne reglăm chakrele – meditaţie

campul auricCând înveţi să-ţi comanzi centrii energetici poţi să-ţi vindeci şi să-ţi echilibrezi singur chakrele.

Îţi propun un exerciţiu simplu în acest sens.

1. Te aşezi într-o poziţia confortabilă (vezi recomandările date în cazul relaxării).

2. Îţi focalizezi întreaga atenţie asupra primei chakre. Chakrele au de obicei aspectul unor mici discuri de mărimea unei monede, uşor colorate. Dacă ţi le imaginezi altfel, nu are nici o importanţă.

3. Îţi vizualizezi prima chakră deschizându-se ca petalele unei flori de un roşu strălucitor.

4. Când prima chakră s-a deschis astfel încât simţi o stare de confort, dai comanda mentală ca aceasta să se regleze atât cât e bine pentru tine.

5. Repeţi etapele 3-4 pentru fiecare dintre cele şapte chakre principale, fiecare chakră având culoarea specifică acesteia.

6. Revi încet la starea obişnuită de zi cu zi.

Durata acestui exerciţiu variază în funcţie de capacităţile şi puterea de concentrare pe care le ai.


Meditaţie pentru vindecarea interioară

Vizualizează cum pe chakra de deasupra capului – Sahasrara – apare o sferă de mărimea unei mingi de ping-pong. Sfera are culoarea necesară vindecării unei chakre. Cobori încet, în imaginaţie, sfera, în chakra în care sunt probleme şi o ţi acolo până simţi că aceasta este curată şi vindecată. Nu trebuie lucrat in exces.


Aura

Aura poate fi fotografiată cu aparate foarte sensibile, în experienţe ştiinţifice strict controlate. Unii vindecători folosesc citirea aurei pentru evaluarea sănătăţii, a stării mentale, emoţionale şi psihice a unei persoane. Aceştia văd aura în culori, dar adesea ea poate fi văzută sub forma unor unde sau alte manifestări energetice (halouri cu forme strict definite).

Unii vindecători nu văd aura, dar o creează închipuindu-şi cum ar trebui să arate dacă ar putea-o vedea. Alte persoane simt doar energia care înconjoară omul, fără a o exprima în imagini vizuale.

Diferite tradiţii atestă existenţa unui număr de şapte straturi succesive ale aurei.

campul auricO aură sănătoasă învăluie întregul corp din cap până în picioare, până la câţiva centimetri sau metrii faţă de corp.

Unele persoane au o aură incompletă. De exemplu, dacă ai o viaţă sedentară, te plimbi rar şi nu faci exerciţii fizice, de la genunchi în jos vei avea o aură subţiată, rarefiată. Dacă o anumită parte a corpului este afectată de boală sau a fost înlăturată prin operaţie ca urmare a unei afecţiuni patologice, în zona respectivă aura va fi mai slabă.

După cum am mai spus, nu întotdeauna aura este văzută în culori. Începătorii o văd ca pe o fâşie albicioasă, ca o ceaţă vălurită. Pentru a o citi însă, unii vindecători îşi pun în funcţiune „ecranul mental” propriu, spre a vedea întreaga diversitate a culorilor aurei, pe care o folosesc în stabilirea stării pacientului.

Chiar dacă putem da o descriere generală a semnificaţiei diferitelor culori şi nuanţe, trebuie să subliniem că acestea pot fi văzute într-o percepţie strict individuală şi nu există două persoane care să vadă simultan nuanţe identice în aceeaşi aură.

Dacă doreşti să citeşti caracteristicile aurei, trebuie să ai o imagine generală asupra semnificaţiei culorilor acesteia.

Aura este într-o continuă schimbare. Culorile şi formele aurei se schimbă o dată cu gândurile şi senzaţiile pe care le avem. Totodată, culorile se atenuează şi se contopesc, se întrepătrund ca într-un curcubeu, adesea nu se poate spune unde se termină o culoare şi unde începe alta.

Paul Apostică

Reiki Master Teacher

RESERVE A TABLE ONLINE