Select Page

Trezirea

 

In noi se afla un spatiu infinit populat de tot atat de multe fatete ale noastre. Pe masura ce anii trec ajungem sa activam mai mult anumite dimensiuni ale noastre in timp ce restul raman adormite. Pana la urma, este o nevoie umana de a ne „fixa” cumva intr-un spatiu concret si, poate de aceea, alegerile pot fi dificile pentru ca ele atrag dupa sine moartea sau supravietuirea unor parti din noi.

Cand dezvoltarea noastra cunoaste o evolutie complexa, se poate intampla sa fim prinsi intre mai multe fatete ale noastre care reclama dreptul la viata prin timpul pe care-l ocupa in spatiul concret al manifestarii. Este nevoie de multa intelepciune si stapanire de sine pentru a nu te pierde in lupte interioare. Alegerile devin dificile pentru ca este greu a alegi intre tine si … tine. Prins in timpul finit (al trupului), revendicat de toti acei „tu” ce vor sa se exprime, constrans de contexte care te pot contine sau exclude, este nevoie mai intai de toate, sa te intelegi. Acest lucru inseamna sa-ti extinzi campul de constiinta pentru a cuprinde intreaga ta complexitate.  A fi intelept cu tine insuti sau a te cunoaste pe tine, este una din cerintele evolutiei.

Trezirea psiholog Paul AposticaTe poti considera liber prins fiind in granitele contextelor ce oricand te pot exclude pentru ca simt cumva ca nu esti tot „doar al lor”? Eu cred ca da. Atata timp cat constientizezi limitele fiecarui lucru si-ti asumi faptul ca esti un calator prin univers. Ar trebui sa realizezi ca pe pamant omul a dezvoltat nevoia trasarii granitelor (fireasca as spune, venind in contextul necesitatii de supravietuire. Am castigat dreptul de a duce mai departe o specie, dar ne-am ingradit oarecum spatiul interior fiind preocupati mai mult de ce mancam, unde putem sta in sigurana si nu de cine suntem.

Este firesc ca in contextul prezent, eliberati fiind de nevoile primare, infinitul din noi sa inceapa sa se manifeste in forta. Poate ca oamenirea inca poarta in ea miile de ani in care a fost nevoie ca instinctele primare sa fie cele care dicteaza, dar in acest prezent tot mai multi oameni incep sa se „trezeasca” si fiecare dintre acestia trebuie sa se confrunte cu cei inca „adormiti”.

Risipiti prin univers, cei care au reusit sa-si dezvolte cat mai plenar fatetele unei personalitati complexe, se pot simti singuri atunci cand vad ca in fata celorlalti trebuie sa se prezinte fragmentat pentru ca altfel au vazut ca nu pot fi intelesi sau acceptati.

Este nevoie sa gasesti in tine forta necesara pentru a-ti intelege complexitatea. Accepta limitele pe care le sesizezi la tine si la ceilalti. Este aproape imposibil sa gaseti oameni perfecti. Cu totii ne aflam pe un drum al transformarii interioare. Bucura-te si tine aproape pe cei care simti ca sunt asemeni tie, pentru ca asa drumul vostru o sa fie mai usor. Oamenii nu sunt construiti sa se simta singuri, decat poate atunci cand sunt cu gandurile lor.

A te cunoste pe tine insuti este poate cel mai dificil lucru pe care poti sa-l faci. Nu stiu daca vei ajunge vreodata la o concluzie, dar poti sa te bucuri de drumul pe care-l parcurgi. Lasa-ti mintea libera si exporeza-ti emotiile. Nu te increde total in trairile tale, pentru ca pot fi virusate, dar asculta-le, pentru ca ele iti spun ceva despre tine. Invata sa integrezi toate dimensiunile tale, sa gasesti oaze in care poti sa te manifesti si sa te exprimi, pentru ca numai asa poti sa traiesti bucuria si liberatea de a fi. Alege oamenii care vrei sa te inconjoare, pentru ca ei te pot ajuta sau bloca pe drumul tau. Fii prezent/a tot timpul in tine si invata sa-ti stapanesti mintea, pentru ca ea este inselatoare atunci cand iti vorbeste despre ce a invatat si observat in lume. Aparentele te pot duce in eroare, dar starea de prezenta continua te va ajuta sa observi dincolo de limitele simturilor.

Meditatia Apostica PaulMediteaza si adu pacea in fiinta ta. Traim intr-un ocean al iluziilor si impresiilor despre noi insine si despre ceilalti. Ca sa te vezi pe tine si pe cei din jur trebuie sa te eliberezi de toate continuturile tale fabricate de o societate stimulata de diverse interese pe care le consider limitative.

Exploreaza cat de mult poti universul, dar nu te identifica cu el, pentru ca este doar o fateta a realitatii. Ai grija de tine si de cei din jurul tau, constient/a fiind ca nu toti doresc si au nevoie de interventia ta. Este un efort inutil sa te opresti din drumul tau sa ajuti pe cineva care nu doreste sa fie ajutat. Iti vei face tie rau si acelei persoane.

Invata sa dai drumul din tine acelor persoane care te-au ranit sau pe care le-ai ranit. Toate acestea s-au intamplat pentru ca fiecare era prins in scenariul lui. Depune efort sa-ti depasesti limitele si astazi incearca sa fii mai mult decat ai fost ieri. Inainteaza pe drumul tau si  elibereaza regretele, accepta neputintele tale si invata din ele.

Gaseste oameni frumosi care sa te insoteasca pe drumul tau si invata sa fii tolerant/a cu limitele fiecaruia. Adu-ti aminte ca si tu le ai pe ale tale.

Esti pe un drum care nu are sfarsit. Accepta lipsa de siguranta si invata sa fii flexibil/a la provocari.  Nimeni si nimic nu te poate asigura de ceva, totul este in continua miscare.

Traieste constient si bucura-te la maxim de fiecare clipa frumoasa din viata, pentru ca este unica.  Sa avem succes 🙂

Paul Apostica

Psiholog

RESERVE A TABLE ONLINE