Select Page

Percep dorinţa de a te familiariza, într-un fel oarecare cu ce înseamnă psihoterapia. În felul acesta sper să te aduc mai aproape de modul în care are loc explorarea unei lumi care ne scapă, chiar dacă suntem în ea şi cu ea continuu.


Psihoterapia este o intervenţie psihologică care este centrată pe suferinţa interioară în scopul diminuării sau înlăturării factorilor psihologici implicaţi în apariţia unor situaţii de viaţă care generează disconfort în plan psihic şi fizic.


Psihoterapia te poate ajuta să treci peste impasul existenţial aducând un plus de lumină prezentului, eliberându-te de posibile umbre ale trecutului, te poate ajuta să găseşti răspunsuri, să faci schimbări pe care nu ai reuşit până acum să le faci singur/ă, te poate ajuta să înlături ceea ce este neplăcut în viaţa ta pentru a lăsa loc cunoaşterii de sine, echilibrului si puterea de a-ti urma propriul drum.


Cui se adresează

Psihoterapia se adresează persoanelor aflate în impas existenţial, care se confruntă cu dificultăţi în relaţie cu ceilalţi, cu sine sau în activitatea pe care o desfăşoară.

psihoterapie

Se poate lucra individual sau în grup cu:

· adulţi

· cupluri

· familii

· adolescenţi

· copii


Cum te pot ajuta

Psihoterapia implică o acţiune planificată, centrată pe problematica ta, prin intermediul căreia pot fi atinse o serie de obiective:

· găsirea de strategii adaptative pentru a face faţă cu succes situaţiilor de viaţă, identificând soluţii alternative;

· reducerea anxietăţii, creşterea capacitaţii de a face fata la stres;

· dezvoltarea abilitaţilor de comunicare;

· creşterea încrederii în forţele proprii, pentru a reuşi să te afirmi;

· întărirea Eului şi a încrederii în forţele proprii, a autonomiei şi independenţei persoanale;

· o mai bună adaptare la viaţa profesională şi de familie;

· optimizarea comportamentului şi îmbunătăţirea relaţiilor interpersonale;

· activarea şi valorificarea resurselor creatoare;

· dezvoltarea personală;

psiholog

· regăsirea sensului personal;

· îmbunătăţirea capacitaţii de a lua decizii şi de a face schimbări în viaţa ta;

· relaţionare autentică şi spontană, dezvoltarea abilitaţilor de contact;

· extinderea nivelului de conştientizare şi autocunoaştere;

· identificarea şi modificarea scenariilor de viaţă;

· maturizare afectivă şi spirituală.


Metoda

Abordarea pe care o practic se întemeiază pe un model holistic şi integrator al manifestărilor somatice, psihologice şi spirituale ale fiinţei umane.


Demersul este centrat pe semnificaţiile acordate experienţelor tale subiective, pe trăirea în prezent, pe conştientizarea senzaţiilor, a stărilor emoţionale, a gândurilor precum şi a modului în care acestea îţi influenţează concepţia despre lume şi viaţă.


Experienţa conştientizării acum şi aici contribuie la reconstituirea şi resemnificarea istoriei de viaţă, acest lucru având ca efect reconectarea cu tine însuţi şi activarea resurselor de care dispui.


Procedurile pe care le utilizez sunt dintre cele mai diverse, fiind selectate în funcţie de dificultatea pe care o ai cu scopul eficientizării şi bunăstării personale.


Cat timp

Fiecare persoană este unică şi acest lucru face ca durata întâlnirilor să varieze în funcţie de ritmul în care au loc schimbările în interiorul fiecăruia.


Relaţia de consiliere şi/sau psihoterapie se bazează pe capacităţile de autoexplorare de care dispui, pe asumarea responsabilităţii şi pe motivaţia pentru schimbare.


Finalitatea

psihoterapieFinalitatea procesului o constituie schimbarea pozitivă, dobândirea unor abilităţi de confruntare, depăşire si ameliorare a problemelor cu care te confrunţi.


Urmăresc promovarea stării de bine, deblocarea energiei psihice, atingerea propriilor obiective, adaptarea creativă, creşterea nivelului de autoacceptare şi afirmare, găsirea de soluţii alternative, creşterea capacităţii de relaţionare eficientă cu ceilalţi, dezvoltarea abilităţilor de a face faţă la stres, maturizarea afectivă şi spirituală, conştientizare extinsă şi autocunoaştere, în ansamblu, funcţionarea ta la un nivel superior.


După cum cred că ai sesizat, explorarea universului tău interior, ghidat de un psiholog, te poate ajuta să „intri intr-un contact real cu tine, în zona obscură în care îţi procesezi informaţiile şi îţi dirijezi sau blochezi energiile, la sursa potenţialului tău de dezvoltare. Poţi dobândi un bun control asupra posibilităţilor tale de devenire, poţi înţelege cum, „lucrând asupra ta”, înveţi să colaborezi cu nevoile şi disponibilităţile tale”, spre a devenii ceea ce doreşti.


Consilierea psihologică

Ca şi psihoterapia, consilierea psihologică are un caracter formativ şi se bazează pe dezvoltarea unor abilitaţi în scopul optimizării, autocunoaşterii şi dezvoltării personale precum şi a remiterii problemelor emoţionale, cognitive şi de comportament.


Consilierea reprezintă un proces de acordare a asistenţei psihologice prin care tu eşti susţinut/ă în demersul de autoexplorare şi descoperire de sine.


Cui se adresează

Consilierea psihologică se adresează persoanelor aflate în impas existenţial, care se confruntă cu dificultăţi în relaţie cu ceilalţi, cu sine sau în activitatea pe care o desfăşoară.


Prin actualizarea, valorificarea potenţialităţilor şi resurselor de care dispui creşte gradul de acceptare de sine şi se asigură premisele dezvoltării personale.

Psihoterapeut Paul Apostică

Cabinet psiholog Paul Apostica

RESERVE A TABLE ONLINE