Gelozia

Gelozia a existat din timpuri stravechi, exista si probabil ca va mai exista, fiind una dintre problemele cele mai des intalnite in relatiile umane. Este aproape imposibil sa nu te fi confruntat cu gelozia macar o data in istoria relatiilor tale personale, iar daca nu ai simtit niciodata gelozie, atunci cel putin unul dintre partenerii tai a manifestat-o.

Pentru ca reprezinta partea intunecata a iubirii, gelozia este cea mai 

dureroasa dintre emotiile umane, aceasta fiind o combinatie de trairi si reactii, incluzand anxietate, furie si frica. Teama ca fiinta iubita ar putea prefera pe altcineva declaseaza o serie de comportamente care destabilizeaza profund atat relatiile de cuplu, cat si celelalte relatii importante din viata unui om, cum sunt cele de familie sau de prietenie.

Majoritatea persoanelor care traiesc sentimentul geloziei tind sa devina posesive, sa se intereseze in amanunt de programul celuilat, incearca sa contoleze, sa urmareasca fiecare gest, sa se supere foarte repede de la lucruri minore, sa analizeze toate persoanele cu care stai de vorba, sa te santajeze emotional, pana la a manifesta agresiune verbala si chiar fizica.

Indiferent daca tu esti persoana geloasa sau cel de langa tine, sansele de a avea o viata fericita si linistita sunt mici. Este adevarat ca gelozia are grade diferite de intensitate insa, pentru a avea o relatie sanatoasa este foarte important sa nu o lasi sa castige teren, ci sa intelegi care sunt cauzele declansatoare ale geloziei si cum poti sa faci fata situatiilor in care emotiile tulbura. Fie ca este vorba de sentimentele tale, fie de ale celuilalt.

La atelierul despre gelozie, la care te invit sa participi, vom discuta urmatoarele aspecte:

  • cauzele geloziei;
  • situatii declansatoare;
  • gelozia la barbati si la femei;
  • efectele geloziei asupra relatiilor;
  • cand gelozia se transforma in patologie;
  • cum gestionam propria gelozie sau a partenerului.

Intr-o masura mai mica sau mai mare cu totii continem samanta geloziei. Ceea ce face diferenta este capacitatea noastra de a constientiza si a gestiona aceste emotii astfel incat sa ne mentinem la un nivel optim de sanatate mentala si emotionala.

Adresa

Strada Dumbrava Rosie Nr. 12A

Sector 2, Bucuresti

Romania

        

}

Orar

Luni – Vineri: 9 – 20

Samabata: 9 – 14

Duminica: inchis

        

Contact

Telefon: +4 0726 79 33 94

Email: cabinetpsihologapostica@gmail.com